https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоРусеМеждународен турнир по водна топка събира ветерани в Русе

Международен турнир по водна топка събира ветерани в Русе

Десетият международен турнир по водна топка за ветерани започва днес в Русе. В него ще участват отборите Тритон-Варна, София Мастър Палестра-Румъния, Юрдингер-Германия и Локомотив- Русе ветерани.

Водната топка в Русе има дълголетни традиции. Все още са живи легендите на този спорт в Русе – Стефан Станчев-Шишо, Любомир Минчев-Сильо, Александър Петров-Шано и Тодор Керчев-Паная, Тодор Филипов и Александър Шпицер.

От 1998 г. сдружение „Клуб Олимпиец” поема финансирането на този спорт в Русе. Неговият председател Илиян Пенев-Мацола показва на практика как и колко един човек остава привързан за цял живот към любимия си спорт. И този човек става идеолог, организатор и спонсор на международните ветерански турнири по водна топка в Русе в последните десет години.

В периода 16-18 юли 2021 г.  плувният комплекс НОРД в Парка на младежта ще е домакин на поредния ветерански турнир по водна топка.

Десетият турнир се уважава от много ветерански състави и ще започне още от петък, 16 юли т.г. В това юбилейно издание ще участват отборите ТРИТОН-Варна, СОФИЯ МАСТЪРС, ПАЛЕСТРА-Румъния, ЮРДИНГЕН-Германия и ЛОКОМОТИВ- РУСЕ ВЕТЕРАНИ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X