https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияИва Митева отново оглави парламента

Ива Митева отново оглави парламента

Ива Митева от „Има такъв народ“ отново ще е председател на Народно събрание, решиха депутатите от 46-ия парламент на първото си заседание.

Кандидатурата ѝ бе подкрепена със 137 гласа, един гласува „против“, 99 се въздържаха.

Ива Митева поема поста за втори път, след като ръководи предходния законодателен орган в краткия му живот. Тя е третата жена, която застава начело на парламента.

Единственият депутат, гласувал срещу кандидатурата ѝ днес се оказа Георги Кадиев от „БСП за България“, който обясни, че е направил това, за да отправи призив за диалог между левицата и „Има такъв народ“.

Ива Митева е завършила право с редица следдипломни квалификации, дълго време е работила в администрацията на парламента и хоноруван преподавател в Нов български университет.

Кандидатът на БСП за председател Кристиян Вигенин не успя да събере необходимия брой гласове и номинацията му бе отхвърлена. За Вигенин са гласували 35, против 60, 138 са въздържали се.

До председателката сядат Виктория Василева от „Има такъв народ“, Росица Кирова от ГЕРБ-СДС, Кристиян Вигенин от „БСП за България“, Мукаддес Налбант от ДПС, Атанас Атанасов от „Демократична България“ и Татяна Дончев от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Снимка: БГНЕС
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X