https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСлед сребърния медал на Антоанета Костадинова - български спортисти се връщат безславно...

След сребърния медал на Антоанета Костадинова – български спортисти се връщат безславно у нас

Българската състезателка по спортна стрелба Антоанета Костадинова спечели първото отличие от планетарно ниво за себе си, след като стигна второто място при стрелбата на 10 метра в неделя.

Усилията и методичната работа на Антоанета Костадинова и нейният треньор даде резултат, с което България заслужи своя медал, макар да остана горчивина заради пропуска за златото. Родената в Търговище стрелкиня водеше до самия край от надпреварата, ала Патарашкина с последния си изстрел триумфира в състезанието между двете.

Вчерашните двубой на българските спортисти в Токио обаче завършиха безславно.

Джудистите са първите български спортисти, които ще се приберат от Олимпийските игри. Ивелина Илиева се завръща в България на 27 юли, след като отпадна на 1/8 финалите на турнира, пише Sportlive.

Янислав Герчев и Ивайло Иванов пък се завръщат в София на 28 юли. Герчев също отпадна в осминафиналите на турнира по джудо, като в категория до 60 килограма загуби с “ипон” от тайванеца Юн Вей Ян. Ивало Иванов все още не е започнал участието си на Игрите в Токио, като срещите от неговата категория до 81 кг. ще се изиграят на 27 юли. Първият мач на Иванов е срещу аржентинеца Емануел Лусенти и ще започне в 6:31 ч.

Също вчера, българската двойка Габриела и Стефани Стоеви записа втора загуба в група D на олимпийския турнир по бадминтон в Токио и на практика загубиха шансове да продължи напред във фазата на четвъртфиналите.

Сестрите от Хасково отстъпиха на третите в световната ранглиста китайки Цинг Чън Чън и Фан Дзя И след 18:21, 15:21 в зала „Мусашино Форест“.

Двукратните европейски шампионки и №12 в ранглистата Стоеви поведоха с 3:1 точки в началото на първия гейм, но опитните азиатки ги настигнаха и до края на двубоя водеха в резултата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X