https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков: Стъпаловидни структури в държавата крият отговорност и злоупотреби

Кирил Петков: Стъпаловидни структури в държавата крият отговорност и злоупотреби

Стъпаловидните структури с различни държавни компании и дружества под техните шапки в крайна сметка водят до прикриване на злоупотреби и размиване на отговорността и ключовите звена трябва да са пряко подчинени на ведомствата, с които са най-ангажирани – а не Министерството на икономиката да е силно обременено с несвойствени функции. Това заяви пред журналисти икономическият министър Кирил Петков.

Той посочи, че са внесени няколко доклада, свързани с промени в структурата на ведомството. Така „Монтажи“ се вади от Държавната консолидационна компания и минава директно към икономическото министерство, „Еко антрацит“ и „Еко инженеринг“ ще са към МОСВ, а предприятието, към което са язовирите – към земеделското министерство.

„В момента министърът на икономиката няма досег даже до част от нещата, които се случват в „Монтажи“, която е в ДКК, която има свой собствен борд. Такива стъпаловидни структури са били най-добрата предпоставка за изчитане на нашите средства“, отбеляза Петков.

Той призна, че би извадил и ВМЗ-Сопот от ДКК и би закрил консолидационната компания, но няма как това да стане в рамките на служебното правителство, а освен това би създало проблем и на Българската банка за развитие, която е отпуснала голям заем.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X