https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНА ЖИВО: Депутатите създават 22 постоянни комисии

НА ЖИВО: Депутатите създават 22 постоянни комисии

Парламентът обсъжда създаването на 22 постоянни комисии, както беше прието с промените на правилника за работа на НС.

Предвижда се депутатите да изслушат министъра на образованието за подготовката на образователните институции за посрещане на новата учебна година в условията на пандемия.

От парламентарната трибуна лидерът на “Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова заяви, че ПГ няма да иска председатели и зам.-председатели за комисия. Председателят на НС Ива Митева направи забележка за това изказване.

Любомир Каримански от “Има такъв народ” бе избран за председател на Комисията по бюджет и финанси. Комисията по бюджет и финанси е една от най-важните комисии в парламента, тъй като тя разглежда бюджета на държавата.

“Има такъв народ” и ГЕРБ ще имат по шестима членове в комисията. БСП ще има четирима, “Демократична България” и ДПС по трима, а “Изправи се БГ! Ние идваме!” един. Заместник-председатели на комисията ще са Кирил Ананиев от ГЕРБ -СДС, проф. Румен Гечев от “БСП за България”, Георги Ганев от “Демократична България”, Петър Чобанов от ДПС.

Депутатите избраха Андрей Михайлов от “Има такъв народ” за председател на Комисията по конституционни и правни въпроси.

Заместник-председатели на комисията ще бъдат Анна Александрова от ГЕРБ – СДС, Крум Зарков от БСП , Надежда Йорданова от “Демократична България” и Хамид Хамид от ДПС.

Комисията ще се състои от 23-ма народни представители. “Има такъв народ” и ГЕРБ ще имат по шестима членове в комисията. БСП ще има четирима, “Демократична България” и ДПС по трима, а “Изправи се БГ! Ние идваме!” един представител.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X