https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСпоред ИТН новите ограничителни мерки са дискриминиращи

Според ИТН новите ограничителни мерки са дискриминиращи

Дискриминационни ограничения. Така определиха новите КОВИД мерки от ПП “Има такъв народ”. В декларация от името на парламентарната група на партията депутатът Андрей Чорбанов настоя за тяханата отмяна, защото разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани, лишавайки последните от основни им права.

От декларацията Чорбанов беше категоричен, че следят с голямо внимание развитието на епидемичната ситуация в страната и по света.

Като “притеснителни” се отчитат и наблюдаваните като “заявки за политики”, които прозирали от последната заповед на здравния министър.

“Вече година и осем месеца няма трайно и ефективно решение на кризата с COVID-19. Наред със здравния проблем, не бива да неглижираме социалният и икономическият ефект, който се стоварва с особена тежест върху няколко сектора като хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и редица други, свързани с тях”, посочи Чорбанов.

“Указанията, които се дават по отношение на ваксинация за работещите в редица обществени сектори, както и достъпът до тези сектори само на ваксинирани или преболедували, или такива с доказан PCR тест противоречи на основни права на гражданите в това число правото им на труд и на свободен достъп до обществени обекти”, каза Чорбанов.

По думите му като реакция на тази заповед масово работещи са подали молба за напускане пред работодатели.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X