https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРесторантьори на протест, таксита ще блокират улици в Русе

Ресторантьори на протест, таксита ще блокират улици в Русе

Под наслов „Свобода за Бизнеса!“ ще се проведат митинг-шествие и стачка, които ще съберат представители на различни браншове от Русе. Протестът е утре, 7 септември, от 14:30 ч, а сборният пункт е пред Градските хали. Недоволството е срещу новите мерки, които се въвеждат от здравния министър.

Стачката ще се проведе от 14:30 до 17 часа, като в този период няма да работят различни обекти, главно от ресторантьорския бранш и кафенета. За тях са предвидени 500 плаката, като са поканени да се включат казина и игрални зали, фитнес зали, танцови дружества и таксиметров превоз.

На протеста се очаква да се съберат около 1500-2000 работещи в бранша.

Предвидено е затваряне на възлови кръстовища и шествие по главната улица „Александровска“ до сградата на Общината.

Такситата ще блокират пътното платно пред Халите и ул. „П.Д. Петков“.

И младите хора, решили да останат в България и да сключат брак тук се присъединяват към протеста на бизнеса срещу мерките, свързани с Covid 19, съобщиха преди малко от СЗБ, предава Дунав мост.

Те ще бъдат в 15 часа на 8 септември на площад „Народно събрание“ в София, като е създадена и подписка в подкрепа на каузата им!

„Повече от година хиляди младоженци в България са принудени да отменят/отлагат сватбите си, заради обстоятелствата, свързани с Covid 19. Разбираме каква е ситуацията, но не може заради невежеството и глупостта на управляващите да не можем да изживеем вече втора година един от най-щастливите си дни. Настояваме за премахване на мерките, свързани със сватби и кръщенета (в това число брой на гостите и вечерен час) или за преразглеждане на идеята за събития с до 50% от капацитет. Тази подписка не е само за младоженците, но и за хора, свързани със сватбения бранш, които толкова време са оставени без доходи“, пишат младите хора, които отново не могат да сключат брак.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X