https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусе ще има общинска полиция, но ченгетата ще са на договор към...

Русе ще има общинска полиция, но ченгетата ще са на договор към МВР

В процес на съгласуване договорът за създаване на общинска полиция в Русе, заяви днес кметът на Община Русе Пенчо Милков. Той ще бъде подписан от него. Информацията потвърди и директора на ОД на МВР – Русе Мирослав Дамянов, който добави, е е в ход самата процедура, но трябва да се премине през съответните етапи, за да бъде довършена. Проектът на договор е изпратен от МВР на Община Русе.

Общинската полиция са полицаи, които са на договор в ОД на МВР, поясни г-н Милков. Те са на оперативно подчинение на Община Русе. Сутрин, по време на развод на контрольорите на СЗ КООРС, ще присъстват и общинските полицаи. Те ще имат всички права по Закона за Министерството на вътрешните работи, защото СЗ КООРС няма такива права.

По договора, който ще се предложи на МВР, е в Община Русе да има до 30 полицаи, като ще се започне с по – малка бройка според възможностите в момента. Кметът отбеляза, е си представя съвременните технологии в едни променящ се свят, съчетани с бърза реакция, като самата полиция ще получи допълнителна подкрепа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X