https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниВетовоКой спечели поръчката за анаеробна инсталация в Русе за почти 28 млн....

Кой спечели поръчката за анаеробна инсталация в Русе за почти 28 млн. лева

Консорциум между „Пътстрой-Варна“ ЕООД и австрийската „Мюлер Абфалпроектe“ печели мултимилионната поръчка за проектиране и изграждане на инсталация за анаеробно разграждане на биоразградими отпадъци в Русе

Съоръжението за над 27,8 млн. лева с ДДС ще се намира по пътя за Николово до регионалното депо за отпадъци и ще преработва и боклука на общините Ветово, Иваново, Сливо поле и Тутракан, пише вестник “Утро”.

На оползотворяване ще подлежат хартия и картон, хранителни, зелени и градински отпадъци. Инсталацията трябва да преработва 17 845 тона отпадъци годишно. Изграждането й трябва да завърши до 840 дни, т.е. за две години и 4 месеца.

Решението, подписано от зам.-кмета Магдалина Илиева, е обявено на 23 септември и в момента все още тече 10-дневният срок, в който то може да се обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията. Шест от офертите на осемте участници не бяха допуснати до финалната оценка, тъй като не отговарят на поставените критерии за подбор или не изпълняват друго условие, посочено в обявлението за обществена поръчка.

На последната права от състезанието е отстранена и „Балканика Енержи“, която вече изгражда анаеробната инсталация на Бургас. Предложената от нея цена беше с около 40 хил. лева по-ниска от тази на Консорциум „Анаеробна инсталация“ /“Пътстрой-Варна“ ЕООД и „Мюлер Абфалпроектe“/. В нейната оферта обаче е установена математическа грешка, очевидно допусната по невнимание, така че сборът от цените за всички дейности не съвпада с общата предложена цена.

Така състезанието печели единственият останал класиран участник – Консорциум „Анаеробна инсталация“. Собственик на българския участник в него – „Пътстрой-Варна“, е известният в морската ни столица бизнесмен Ангел Дерменджиев, който притежава десетки фирми, между които и завод за за преработка на битови отпадъци край Езерово. Неговата компания „Екоинвест асет“ през последните десет години сепарира битовите отпадъци на Варна.

Muller Abfallprojekte GmbH е фирма, базирана в Австрия, която работи в областта на екологичните технологии, селското стопанство и възобновяемата енергия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X