https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКирил Петков: Бих поел отговорността да съм премиер

Кирил Петков: Бих поел отговорността да съм премиер

Бих поел отговорността да съм премиер, но не бих поставил такова условие. Това заяви лидерът на “Продължаваме промяната” Кирил Петков пред NOVA.

“Ние сме много отворени за най-добрите капацитети по теми да бъдат министри. Не държим всичко да идва от нас. Най-важното е да стигнем до 121 депутата. Ще определим кой ще бъде министър-председател след разговори с всички. Аз бих поел отговорността да бъда премиер, но не бих дал това като условие”, каза Петков и подчерта, че с екипа му са наясно, че бъдещото управление ще е коалиционно, а “в коалициите трябва да има и доза компромис”.

Според “Продължаваме промяната” данъците не трябва да се пипат. Те се обявяват и за смяната на главния прокурор.

“Големият капацитет на Лозан Панов е в прокуратурата и смятам, че той трябва да е главен прокурор. Президентът Румен Радев също трябва да остане на поста си”, каза Петков.

Бившият служебен министър на икономиката говори и за своя бизнес и канадското гражданство.

“Целият ми бизнес беше изцяло в България. Винаги съм смятал, че данъците ни са достатъчно ниски, за да си плащам всичко в България и да не мисля за допълнителни оптимизации. Има и инвеститори, които предпочитат различни юрисдикции”, посочи политикът.

“Аз вярвам, че важният момент в казуса е 21 април. Конституцията е спазена. Бих се радвал Конституционният съд да ме конституира като страна в това дело, за да представя цялата си аргументация”, обясни за гражданството Петков.

Според него фокусът около казуса “Досиетата Пандора” трябва да е друг.

“Когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е малък – ние трябва да използваме това. Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще плащат ниски данъци и то легално”, отбеляза лидерът на ПП.

Той коментира и части от програмата на новата си партия.

“КПКОНПИ трябва да започне да работи много по-силно. Имаме цялата нормативна база, но активността я няма. Ако искаме да говорим за 0 корупция, то тази агенция трябва да работи различно”, каза Петков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X