https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБяла150 жители на Бяла ще получават топъл обяд

150 жители на Бяла ще получават топъл обяд

На 21 септември 2021 г. Община Бяла подготви и представи пред Агенция за социално подпомагане искане да се продължи предоставянето на социалната услуга „Осигуряване на топъл обяд в град Бяла, област Русе“ на определените 150 жители от обособените целеви групи, които са разписани от Агенция социално подпомагане.

Хората, които без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

Жители, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа. Хора, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Във връзка с исканите промени се очаква договорът за безвъзмездна финансова помощ да се измени. Променя се срокът за изпълнение, който ще продължи до 10 декември. По този начин периодът на предоставяне на социалната услуга ще е 12 месеца в рамките на общо 237 работни дни. Общата сума на допустимите разходи за изпълнение на договора ще стане 105 583 лева.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X