https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенските бакшиши искат още по-високи тарифи

Русенските бакшиши искат още по-високи тарифи

Липсата на жълти коли в града става все по-осезаема от лятото насам. Гражданите забелязват, че на обичайните таксиметрови стоянки липсват колоните от автомобили, с които сме свикнали ежедневно. В столицата колегите им поискаха оставката на директора на ДАИ, защото не виждат ефективна борба срещу незаконните таксита. Искат и увеличение на цените за превоз на пътници, защото според шофьорите трудът им е вече обезценен.

Писмо до Общинския съвет в Русе е изпратила таксиметрова компания, в което се настоява Общината да позволи увеличение на минималната и максималната тарифи за превоз на пътници. Цените не са актуализирани от 2014 г. Колко точно ще бъде тарифата от бранша в града не могат да коментират към момента, тъй като ще се съобразят с решението на старейшините.

За в .“Бряг“ русенските превозвачи обясниха, че са солидарни с настояванията на колегите си от София. Искането за по-високи цени за превоз се дължи на увеличението на цените на горивата, но по-важната причина за исканото повишаване е цената на човешкия труд, алармират превозвачите. „Заплатите в повечето бизнеси са увеличени, а в нашия бранш стоят на същите нива от години. Има отлив от професията. Летният сезон в Русе бе изключително затруднен от липсата на кадри. В града ни са напуснали около 15-20% от шофьорите“, тревожат се превозвачите.

Към момента за предстоящата сесия на 14 октомври няма внесена докладна записка по отношение на актуализирането на цените за услугата, но въпросът вече се проучва от страна на общинската администрация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X