https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023БСП разкриха част от русенската си листа

БСП разкриха част от русенската си листа

Станаха ясни имената на още трима кандидат-депутати от БСП. Това са Пламен Рашев, Тодор Йорданов и Цветан Георгиев.

Както Ruse.news вече съобщи, водач на листата на коалиция „БСП за България“ ще бъде отново Крум Зарков.

Предложеният за второто място остава загадка, защото към него гледат и коалиционните партньори на БСП. Трети в листата е областният и общински председател на БСП Пламен Рашев. На четвърто място е поставен предишният кандидат-депутат Тодор Йорданов. Той е зам.-директор по учебната дейност в СУ “Васил Левски” в Русе. Преподавател е по информатика и информационни технологии. На пето място стои името на Цветан Георгиев, общински съветник на БСП в Ценово. „Това са имената, които засега могат да бъдат обявени с висока степен на вероятност“, съобщи за в. „Бряг“ Пламен Рашев.

Окончателният вариант на листата за ще стане ясен днес с решение на Националния съвет на БСП. Коалиция „БСП за България“ ще бъде регистрирана в РИК – Русе на 12 октомври в 15 часа.

Пред медията ни Рашев коментира и кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент: „Това е кандидатура, която определено има стойност и създава наистина нееднозначност за края на изборния процес. На втория тур на Румен Радев ще му е по-трудно, защото зад проф. Герджиков стоят 1 милион гласа на ГЕРБ и ДПС“, заяви Рашев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X