https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Адвокат Рена Стефанова втора в листата на Кирил Петков в Русе

Адвокат Рена Стефанова втора в листата на Кирил Петков в Русе

Вече стана ясно кой е подгласникът на ранообявения водач на листата на “Подкрепяме промяната” в Русе. Кирил Петков и Василев избрали веднага след водача Николай Събев да застане русенската адвокатка Рена Стефанова. Листата им ще се състои от 8 кандидати.

Стефанова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски”, работила като стажант-съдия в Окръжен съд – Русе, прокурор в Районна прокуратура – Русе, от 1995 г. и до настоящия момент упражнява адвокатска професия. Част е от адвокатско дружество “Стефанова, Мянкова” Стефанов”. Владее руски език. Има двама сина.

Практикува в областта на гражданско, търговско, административно право, както и по правни проблеми, свързани с всички видове транспорт и логистика. Предоставя услуги в качеството си на медиатор.

Участието й в листата веднага след водача Николай Събев не е изненада, тъй като двамата се познават и работят заедно от години, а компанията ЕКОНТ ползва изключително адвокатските услуги на Рена Стефанова.

В листата на партията на Кирил Петков и Асен Василев е включен и представинел на коалиционния патньор „Политическо Движение Социалдемократи“ (ПДС) – областният координатор в Русе Пламенка Ангелова. Дали останалите два коалиционни патньора малките партии „ВОЛТ“ и „Средна европейска класа“ ще имат представители в листата на “ПП”, не е ясно.имат представители в Р, обаче има ли представители в Русе, още не е ясно.

Дали областният координатор Валери Андреев ще бъде включен в листата като кандидат-депутат също е под въпрос, пише Бряг. Той самият нито потвърди, нито отрече участието си и упорито избягваше този въпрос.

Кирил Петков не допускал никакви пазарлъци при подредбата на местата в листите от страна на коалиционните партньори, издадоха очевидци. “Явно си объркал адреса”, казал безкомпромисно харвардецът на симпатизант, опитал се да покаже претенции за листата.

Всички имена в 8-членната листа ще станат ясни на 11 октомври, понеделник от 13.30 ч, когато листата ще бъде внесена в РИК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X