https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорислав Михайлов остава президент на БФС

Борислав Михайлов остава президент на БФС

Той спечели изборите за пети пореден път

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз. Това се случи на извънреден конгрес, провел се в Зала 1 на Националния дворец на културата в София.

Така бившият вратар на националния тим, който стана четвърти в света на световното първенство през 1994 г., ще продължи да заема поста, който спечели през 2005 г. Това е четвърти път, в който Михайлов е преизбиран.

Той получи подкрепата на повечето делегати на извънредния конгрес – 241 гласа срещу 230 за Бербатов. Христо Порточанов беше подкрепен от 8 клуба. По този начин не се стигна до балотаж.

Конгресът беше свикан след подписка от 1/3 от клубовете у нас по инициатива на един от кандидатите – Димитър Бербатов. Първоначално от БФС отхвърлиха искането, тъй като видяха грешки в документацията. След това обаче съдът разпореди конгресът да се проведе.

Конкуренция на Михайлов по време на изборите правеха още Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

Последният мандат на Михайлов беше доста противоречив. В края на 2019 г. той подаде оставка след като тогавашният министър-председател Бойко Борисов и министър на младежта и спорта Красен Кралев заявиха, че държавата няма да работи с БФС, докато той не се оттегли.

През април 2021 г. бившият вратар оттегли оставката си и заяви, че ще довърши мандата си.

Въпреки очакванията избраният днес (12 октомври) президент да управлява само до 18 март 2022 г., за когато беше насрочен редовен изборен конгрес на централа, в дневния ред на днешното събитие беше записано, че спечелилият ще управлява в следващите 4 години.

До края на деня трябва да бъдат избрани и новите членове на Изпълнителния комитет на БФС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X