https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Партиите в Русе отново заляха РИК с жалби за плакатна война

Партиите в Русе отново заляха РИК с жалби за плакатна война

Предизборните щабове в Русе вместо да водят адекватна кампания отново занимават членовете на Районната избирателна комисия и местната администрация с плакатните си неволи.

Партиите в Русе затрупаха РИК със сигнали за т.н. плакатна война, която в придунавския град се счита за връх в предизборната кампания и е шумно отразявана от медиите. Въпреки че имаше договорка предизборните плакати да се разлепят от общинско предприятие “Русе арт”, някои от кандидатите заложиха на частна фирма, която да лепи върху конкурентните.

Членовете на РИК в Русе са се разходили по информационните табели, за да установят кой плакат върху материалите на коя партия е залепен. Комисията излезе и с няколко решения, с които потвърждава нарушенията и указва на кмета на Русе да отстрани тези на нарушителите.

От КП “БСП за България” са се оплакали от КП “ГЕРБ-СДС” и ПП “Българска социалдемокрация-Евролевица”, че лепят върху техните.  Подобен сигнал е подаден и от КП “Демократична България – Обединение”, в който уточняват и плакатите на Драгомир Драганов от ГЕРБ-СДС.

Сигнал до РИК има и от директора на “ОП “Русе арт”, в който се твърди, че се унищожават плакати, разлепени от негови служители.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X