https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПожар изпепели покрива на къща в Ценово

Пожар изпепели покрива на къща в Ценово

През последните две денонощия екипите на дирекцията са реагирали на три сигнала, като всички те са регистрирани с дата 30 октомври.

В нощта срещу събота, в 03:35 часа, беленските огнеборци с два пожарни автомобила са пратени на сигнал за горяща къща в с. Ценово, откъдето е сигнализирала жена, че синът й, който има психични проблеми се е затворил в стая и е запалил огън. Живущите успешно са се евакуирали от къщата, но при опит да разбие вратата, жената си е наранила ръцете и се е наложило да бъде отведена от екип на ЦСМП за оказване на медицинска помощ в болницата в Бяла, а синът ѝ е настанен в Държавната психиатрична болница в града.

Пожарът е нанесъл материални щети, като е засегнал около 75 м2 покривна конструкция, черна и бяла техника, мебели и покъщнина.

През деня в събота, за времето от 13:28 до 14:35 ч., екип от РСПБЗН – Бяла е бил пратен на сигнал за горяща растителност до стадиона в с. Копривец. Там огнеборците са гасили запалени сухи треви на площ от около 300 кв.м.

Един лъжлив сигнал за пожар е вдигнал на крак дежурен екип на Първа РСПБЗН в Русе в събота вечерта, в 19:21 часа. Той е бил за горяща къща на ул. Сент Уан. При проверка на адреса не е установено произшествие, предполага се, че до сигнала се е стигнало, заради задимяване в района при палене на отопление на твърдо гориво.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X