https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеРъст на заразените с COVID-19 в ЕС

Ръст на заразените с COVID-19 в ЕС

Редица страни затягат мерките

Гърция съобщи за над 7 000 нови случая на COVID-19, което е най-големият брой заразени за денонощие от началото на пандемията.

Румъния удължи с още 30 дни по-строгите мерки, наложени от 9 ноември. Маските остават задължителни навсякъде, включително на улицата, а достъпът до редица дейности е възможен само със зелен сертификат.

Германия регистрира рекорден брой заразени от началото на пандемията. Седмичното ниво, което отчита инфекциите на 100 000 души от населението, се е повишило в сравнение с декемврийския рекорд от 197, сочат данните на института “Робърт Кох”.

ЕС реши, че няма доказателства синтетичните маски да са опасни, в отговор на изследване на белгийски учени, че този вид защитни средства съдържат канцерогена титаниев диоксид и могат да предизвикат рак.

“Той е посочен на уебсайта на Европейската агенция по химикалите като потенциален канцероген, което означава, че няма доказателства, че е канцерогенен при хората, а само при изследванията с животни са наблюдавани странични ефекти”, заяви Йорис ван Локо, директор операции в Белгийския институт по национално здраве.

Евросъюзът заяви, че маските са доказали ефективността си срещу COVID-19 и силно препоръча употребата им като защитно средство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X