https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПолицейски акции и в още три русенски квартала

Полицейски акции и в още три русенски квартала

Продължават действията на полицията в Русенска област във връзка с разпоредената от МВР операция срещу купуването на гласове, съобщиха от ОД МВР-Русе.

Заедно с това силите на реда работят и по противодействие на битовата престъпност, охрана на обществения ред, контрол по отношение на пътната безопасност. На уязвими места, където би могло да има проблеми преди и в деня на изборите, ще има засилено полицейско присъствие.

Освен акцията в кв.“Селеметя“, при която бяха задържани петима души с големи суми пари и списъци, са проведени още няколко подобни мероприятия, съобщава Русе Медиа. Те са били във вечерните часове в квартали и места с преобладаващ ромски етнос – „Трите гълъба“, „Чародейка“ и „Родина“. Официална информация дали има задържани и какви са резултатите до момента не е съобщена.

За обезпечаване на обществения ред и сигурност на изборите е ангажиран целият състав на ОДМВР-Русе. Включени са също и служители от други подразделения на министерството – РДПБЗН-Русе, Жандармерия и Гранична полиция. Голяма част от тях ще са пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и подвижните избирателни секции, а останалите служители и с други дейности за обезпечаване на реда и сигурността.

Служителите на МВР ще поемат охраната на секциите в 18 часа на 13 ноември, тя ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от всички СИК в РИК.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Русе и районните управления в областта, ще съдействат на българските граждани без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас.

Гишетата в паспортните служби ще работят на 13 ноември (събота) от 08.30 до 17.30 часа и на 14 ноември (неделя) от 08.30 до 19.30 часа.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

Удостоверението се издава за да послужи пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 14 ноември 2021 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X