https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПП и ДБ са готови за коалиционно правителство

ПП и ДБ са готови за коалиционно правителство

„Продължаваме Промяната” и „Демократична България” нямат никакви съществени разлики в политиката на бъдещото правителство. Това обявиха лидерите на двете формации след среща за съставяне на кабинет.

„Имахме 3 срещи днес и всички те бяха много конструктивни. В тях обсъждахме процеса за влизане в преговорния период. Ще говорим за политики и всяка една от партиите ще даде своите най-добри специалисти. Ще гледаме общите допирни цели и трябва да излезем с истинска програма. Тя ще бъде подробно разписана и ще има дати. За първи път ще има едно добро коалиционно споразумение с ясни посоки”, това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков след срещата на партията с „Демократична България”.

ой добави, че днес среще е имало и с БСП и „Има такъв народ”.

„Обнадеждени сме и гледаме с оптимизъм на случващото се. Нямам никакви съществени разлики в мандатоносителите „Продължаваме Промяната”. Аз съм в оставка и ще искам мандат за подкрепа на тяхно правителство”, заяви съпредседателят в оставка на „Демократична България” Христо Иванов.

„Видяхме достатъчно примери как може да не се направи правителство. Смятам, че сега можем да покажем как се прави”, добави Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X