https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЩе стане ли "Летище Русе" част от транспортната политика на България

Ще стане ли “Летище Русе” част от транспортната политика на България

Потенциалът на русенското летище не е за подценяване, особено на фона на трудната връзка на крайдунавския град със страната.

На преговорите за приоритети на коалиционното правителство бе отправен поглед и към вътрешния въздушен транспорт и летищата у нас.

„Летище Пловдив“ все още не може да си намери своя концесионер. Другото летище в Южна България – в Стара Загора, също от години търси своята посока за развитие. Евентуални възможности за тях са превръщането им в карго терминали. Трудно е и двете да се развиват в тази посока, тъй като са в един регион, именно затова трябва да се прецени за всяко едно от тях потенциала му. Тези идеи не са нови, но ентусиазмът около появата на нов инвеститор много бързо се изпаряват всеки път, пише Банкеръ

Не бива да се забравя и „Летище Русе“, особено по отношение на развитието на вътрешния въздушен транспорт. Заявените интереси към него досега не водят все още до конкретни проекти. Но потенциалът му не е за подценяване, особено на фона на трудната връзка на крайдунавския град със страната. Всеизвестен е с многото инциденти пътят между Русе и Велико Търново. Близостта до румънската столица често се споменава като един от най-важните фактори за активизиране на аеропорта в Русе.

Всяко едно от тях може да даде своя принос за развитието на вътрешния въздушен транспорт, ако се добавят към най-активните в момента летища в Бургас и във Варна.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X