https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМъж от Русе получи присъда за откраднат мобилен телефон

Мъж от Русе получи присъда за откраднат мобилен телефон

Лишаване от свобода за срок от седем месеца при първоначален общ режим е присъдата на Окръжен съд-Русе за извършеното деяние

Със споразумение приключи разпоредителното заседание по делото срещу осъждания Д. И., обвинен в кражба на мобилен телефон и потвърждаване на неистина в частен документ, съобщиха от Окръжен съд-Русе

Вечерта на 13.04.2021г. пострадалата А. М. помолила подсъдимия, който бил познат на съпруга й, за помощ при пренасянето на багаж. Д. И. се отзовал веднага и двамата пренесли товара до дома на жената. Докато тя си събувала обувките в коридора, подсъдимият влязъл бързо в кухнята, взел намиращия се там мобилен телефон „Самсунг А10“ и бързо излязъл от апартамента, заявявайки, че ще се върне след 5 минути. Тъй като поведението му изглеждало подозрително, пострадалата огледала кухнята и веднага установила липсата. От друг телефон му писала да й върне откраднатата вещ, но не получила отговор и се обадила на телефон 112. Междувременно, около 20,40 ч., подсъдимият заложил „Самсунга“ в заложна къща срещу сумата от 70 лв., за което бил издаден заложен билет. Към този билет той подписал декларация, че мобилният телефон е негова собственост.

За тези деяния прокуратурата повдигнала на подсъдимия две обвинения, за които той се призна за виновен:

На 13.04.2021 г. в гр. Русе, в условията на повторност в немаловажни случаи, отнел мобилен телефон „Samsung А10 ведно със СИМ карта на стойност 190 лева от владението на А. М., без нейно съгласие с намерението противозаконно да го присвои.

На 13.04.2021 г. в гр. Русе потвърдил неистина в частен документ – писмена декларация, като удостоверил, че дадената от него в залог движима вещ – мобилен телефон „Samsung А 10″ е негова собственост и го е придобил чрез покупка.

За първото престъпление прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от седем месеца, а за второто – лишаване от свобода за шест месеца. Съгласно закона, двете санкции са групирани, като му е наложена по-тежката – лишаване от свобода за срок от седем месеца при първоначален общ режим.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X