https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияВтори кръг консултации при президента Румен Радев

Втори кръг консултации при президента Румен Радев

Втори кръг консултации при президента Румен Радев, преди да връчи мандат за съставяне на правителство. Днес държавният глава се срещнаа с “Има такъв народ”, предстоят срещите с “Демократична България” и “Възраждане”.

Разговорите с “Продължаваме промяната”, ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП вчера очертаха позициите на партиите дотук. Президентът подчерта, че очакванията от новия парламент са за излъчване на стабилно правителство.

Като бъдещ мандатоносител от “Продължаваме промяната” отново потвърдиха, че са готови с коалиционното споразумение, което имат и четирите партии, с които се очаква да формират мнозинство.

Стана ясно, че новата структура на Министерския съвет включва две нови министерства – на държавните предприятия и на иновациите и растежа. Разпределението в кабинета би трябвало да отрази представянето на партиите в Народното събрание.

На консултациите при президента БСП заявиха, че на пленум днес ще бъде обсъдено предложението за коалиционно споразумение, както и имената на бъдещите четирима министри от страна на левицата.

ГЕРБ-СДС заявиха, че ще бъдат конструктивна опозиция и няма да подкрепят новото правителство, а ДПС не дадоха категоричен отговор, но – по думите на лидера Мустафа Карадайъ – “това не противоречи на законите на физиката”.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X