https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРаботещи на Дунав мост: Молдовецът предизвика скандала

Работещи на Дунав мост: Молдовецът предизвика скандала

Липсата на видеонаблюдение може да затрудни проверката по случая с арогантното поведение на служител на БГ тол на граничния пункт „Дунав мост“. Единствените камери на мястото, където е заснето скандалното видео, са за проверка на номерата на превозните средства.

Работещи на Дунав мост разказаха пред Русе Медиа, че молдовският гражданин, направил клипа, е трябвало да плати глоба. В продължение на час и половина е крещял, удрял е по кабината за събиране на такси, при което се е образувала огромна опашка, а служителите са се изнервили. Когато напрежението се засилило, той се дръпнал встрани, включил телефона си и спокойно заснел видеото. Според непотвърдена информация е имало проблем със системата за плащане с карта, което е предизвикало целият скандал.

Проблемът е обаче, че няма видеонаблюдение, което да покаже как се е развила цялата ситуация. И според преминаващи, и според служители,липсата на камери застрашава сигурността им. Преди месец друг служител на Дунав мост е пострадал, след като шофьор е влязъл в кабината и го е нападнал.

Работещи в тол системата споделят, че те не са държавни служители, а са на трудови договори. В същото време работата им много наподобява тази на Пътна полиция, но нямат същите правомощия и защита. Поставя се и въпросът по какви критерии се извършват назначенията в БГ тол, тъй като има случаи на назначени бивши служители на реда, напуснали заради дисциплинарни нарушения.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X