https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНормален е трафикът на граничните ни пунктове

Нормален е трафикът на граничните ни пунктове

Всички влизащи в Гърция пътници трябва да имат предварително попълнен формуляр и получен QR код

Нормален е трафикът през граничните пунктове на страната в празничния ден, предава БГНЕС, цитирайки информация от граничните власти и полицията.

На границата с Гърция

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с южната ни съседка.

Всички влизащи в Гърция пътници трябва да имат предварително попълнен формуляр и получен QR код. До 6 ч. на 10 януари гръцките власти ще изискват за всички влизащи в страната, навършили 5-годишна възраст, негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от пристигането на ГКПП или отрицателен бърз тест, направен до 24 часа от пристигането.

През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ гръцките власти не пропускат превозни средства и пешеходци.

На границата с Румъния

Трафикът също е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със северната си съседка. Остава преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските “Кайнарджа” и “Крушари”.

На границите със Сърбия, Турция и Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.

На ГКПП „Малко Търново“ на изход има колона около 1 км от изчакващи автомобили поради прекъсване на обработката от съпределния пункт.

Българските граждани, желаещи да преминат през граничните пунктове с Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа, бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа, или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията.

Пътуващите могат да представят също официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.

Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства, децата до 6-годишна възраст и подрастващи под 18 години, които пътуват с родители с ваксинационен сертификат.

Всички български граждани, влизащи в Северна Македония, трябва да представят на границата сертификат за имунизация с две дози ваксина срещу COVID-19, документ за преболедуване на коронавирус или медицинско свидетелство с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането.

Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно, ще могат да направят това в рамките на 5 часа с предварително подписана декларация на влизане, която ще трябва да приложат пред граничния контрол на изход от страната.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X