https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЩе има ли сняг на Нова година

Ще има ли сняг на Нова година

Без сняг ще посрещнем и Нова година, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес ще бъде предимно облачно и ще превалява слаб дъжд, на места по поречието на Дунав дъждът ще се примесва със сняг, ще има условия за образуване на поледици. Максималните температури ще са от 3° до 4°С по поречието на Дунав, до 12° в Югозападна България.

В сряда ще остане предимно облачно. Минималните температури ще са от 2 до 8, а дневните – от 5 до 10 градуса. Дъжд ще превалява в югоизточните райони, както и на северозапад, но там преваляванията ще бъдат по-слаби.

В четвъртък минималните температури ще са от около 1 градус по високите полета, до 5-7 градуса по останалите места. През деня ще остане почти без валежи, освен преди обяд по Черноморието. Вятърът ще бъде западен, до умерен, в Дунавската равнина – временно силен. Дневните температури ще са от 5 до 12 градуса.

В последния ден на годината, 31 декември, минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните от 7 до 13 градуса. Ще духа слаб западен вятър, облачността ще бъде променлива. Почти без валежи.

В първия ден на новата година облачността ще бъде по-често значителна. Ще духа умерен и временно силен западен вятър. Температурите ще бъдат доста високи за януари – от 2 до 8 сутринта и от около 10 до 15 градуса през деня. На места ще превали слаб дъжд.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X