https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМъж изгоря в апартамента си в района на "Образцов чифлик"

Мъж изгоря в апартамента си в района на “Образцов чифлик”

Трагедия в първия ден на новата година в Русенско. Голям пожар е избухнал малко след 9 часа тази сутрин в района на „Образцов чифлик“. Запалил се е апартамент на втория етаж в 4-етажно блокче. Собственикът не е успял да излезе и е загинал.

Съседи разказаха, че са усетили първо миризмата на кабели и изгоряло, след което са видели гъстия пушек и лумналите малко след това пламъци. Подали са сигнал на тел.112. „Пушекът се появи от стаята Първоначално съвсем малко, после из един път пламна. Коридорът се запълни с пушек, черен пушек, не можеше да се диша. Който избяга навън, избяга, останалите горе останаха по стаите“, разказва Ремзи Ферадов, предаде Русе медиа.

Живеещите на третия и четвъртия етаж са останали блокирани в капан и се е наложило да бъдат евакуирани от пожарникарите с механизирана стълба. По предварителна информация трима души са били обгазени и са откарани от екипи на Спешна помощ в болница „Канев“. На място са били изпратени два екипа на пожарната и специализирана вишка, както и три линейки.

Апартаментът е бил пълен с мебели и лесно горими материали. Борбата с огъня продължи повече от час. Загиналият собственик е на 57 години, живеел е сам и е бил със заболяване, разказаха съседите.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X