https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПарламентарна въртележка: Само трима от русенската листа на ПП не станаха депутати

Парламентарна въртележка: Само трима от русенската листа на ПП не станаха депутати

Мина едва месец от старта на 47-ия парламент, а почти цялата русенска листа на “Продължаваме промяната” се изреди в Народното събрание.

Формацията издигна едва осем кандидати за депутати на изборите през месец ноември и спечели три мандата.

В началото на парламентарния сезон клетва положиха първите трима от листата – Николай Събев, адвокат Рена Стефанова и 30-годишният бизнесмен Велико Минков.

След като правителството на Кирил Петков, в което Николай Събев е министър на транспорта и съобщенията, се закле, в парламента влезе и четвъртият в листата – предприемачът Калин Иванов.

Изненадващо от добре платената работа в Народното събрание се отказа младият Велико Минков, който излезе с оправданието, че ще гради структури на партията в Русе.  На негово място трябваше да влезе университетският преподавател Цветомир Конов, но той отказа и така като депутат се закле Димитър Недялков.

Единствените без шанс да са депутати, поне на този етап, са шефката на Социалдемократи в Русе Пламенка Ангелова и Орлин Пенков. Както Ruse.news разкри, последният напусна ГЕРБ броени седмици преди парламентарните избори.

Ако представителите на Продължаваме промяната продължат това темпо, то до месец няма да има кой да представлява избирателите им в парламента.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X