https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияОт КЗП разкриха какво да правим при прекалено високи сметки за ток...

От КЗП разкриха какво да правим при прекалено високи сметки за ток и газ

При прекалено високи сметки за ток и газ може да оспорим пред доставчика си цената и по време на произнасянето не сме длъжни да плащаме тази сметка. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

„Цената на тока не е повишавана от последното увеличение с 10%, в сила е и мораториум. По отношение на цените на газа за битовите потребители са предприети мерки за компенсации. Но е възможно е да се получат високи сметки, кои то да се сторят съмнителни на потребителите. В този случай има една стъпка, която може да се предприеме”, добави пред бТВ той.

Той обясни, че ако потребителят оспори пред доставчика на съответната комунална услуга сметката си за ток, за газ и за телефон дори, до произнасяне на доставчика по отношение на основателността на това оспорване потребителят не е длъжен да плаща тази сметка.

Председателят на КЗП обясни, че докато върви произнасянето, е би трябвало да се спира тока или да не начислява нещо на потребителя.

Маргаритов добави, че при подобен случай на двойна сметка за ток, се е оказало, че електромерът не работи както трябва, и се е наложило да се подмени, а потребителят не е платил сметката.

Относно мобилните оператори той заяви, че ако се опитат да натоварят хората с излишни разходи, от комисията са готови да вземат решения.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X