https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеРусе се готви за локален локдаун

Русе се готви за локален локдаун

Русе е на прага на локален локдаун – това предвижда влизането в четвъртия етап от правителствения план за борба с пандемията.

В Русе в двете университетски болници са пълни 80% от интензивните легла, но тъй като областта попада в Северен централен район, където процентът е малко под 80%, това се очаква де се случи не веднага, а до броени дни.

При достигане на процента ще се затворят всички обществени обекти, с изключение на хранителните магазини, аптеките, банките и пощите. Всички ученици ще преминат на онлайн обучение, с изключение на тези до 4-и клас. Зеленият сертификат отпада, тъй като няма да има къде да се използва.

“Факт е, че в реанимация свободните легла са по-малко, но тази натовареност се увеличава през последните седмици, откакто е засечен Омикрон. Имаме пациенти от Разград и Силистра. Предвиждат се мерки с ротация на учениците, ограничаване на работното време. Засега не се предвижат крайни мерки, заяви пред Нова областният управител на Русе Анатоли Станев.

“Станаха 12 паралелки, които са онлайн от общо 27. Не смятам, че ще има затруднение при нас, минали сме през този етап. В момента повече от една трета сме на ротация, допълни директорът на МГ “Баба Тонка” в Русе Галина Бобева.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X