https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеЧетири “зелени коридора” за имунизация срещу Ковид днес в Русе

Четири “зелени коридора” за имунизация срещу Ковид днес в Русе

Допълнителни „зелени коридори“ за имунизация срещу Ковид-19 отварят в Русе през уикенда. Това бе уточнено с изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Днес в областта възможност за ваксинация без предварително записване на час ще има на четири места, а утре на две

. Припомняме, че за областния управител Анатоли Станев водещ приоритет в ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция е предоставянето на възможност на всеки, който желае, да се ваксинира в удобно за него време. Фокус ще бъде поставен и върху по-детайлна информационна кампания относно рисковите на заболяването.

Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни днес от 09.00 до 15.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. С половин час по-рано отваря и още един специализиран имунизационен кабинет – този в МЦ-1, по-известен като бившата Втора поликлиника. Той ще работи до 12.30 часа. Русенци ще могат да се ваксинират и на още едно място. Става дума за изнесения пункт на ДКЦ-2, намиращ се на ул. „Рига“ 35. Работното време на кабинета ще бъде от 09.00 до 14.00 часа. И на трите места имунизациите ще се правят с „Пфайзер“ и „Янсен“, като в ДКЦ-2 след предварително записване на телефон: 0887597707 ще има възможност за ваксинация и с „Модерна“.

По традиция от 10.00 до 14.00 часа ваксини ще се поставят и в беленската болница „Юлия Вревска“. Там са осигурени препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“.
В неделя ваксини без предварително записване на час ще се поставят отново в Бяла на същото място и по същото време, както и в русенския медицински център „Медик консулт“, намиращ се на ул. „Воден“ 6 от 09.00 до 13.00 часа. Ваксините, които ще се поставят там са на „Пфайзер“ и „Янсен“, като за препарата на „Модерна“ е необходимо предварително записване на телефонен номер: 0883992000.

От всички лечебни заведения уверяват, че дори при наличието на много желаещи да се имунизират, никой няма да бъде върнат и при необходимост работното време ще бъде удължено.

Справка в Единния информационен портал сочи, че за последните 24 часа заразените в Русенско са 194. Така областта се оказва, че е на дванайсето място по заболеваемост в страната. По-подробна информация относно разпространението на заболяването очаквайте по-късно през деня.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X