https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияВ парламента още може да се гласува с чужди карти

В парламента още може да се гласува с чужди карти

Системата за гласуване с биометрични данни в 47-ото Народно събрание още не работи, което дава възможност за гласуване с чужди карти. Това се разбра в началото на заседанието днес.

От ДПС критикуваха председателя на парламента Никола Минчев, че все още не работи системата за гласуване с биометрични данни, заради което на последното заседание миналия петък е имало гласуване с чужди депутатски карти. Минчев отвърна, че системата ще бъде включена при първа техническа възможност, тъй като досега са се събирали данните, но се изисква техническо време.

В петък заседанието започна в 9 часа и продължи до полунощ, а опозицията критикуваше, че в лявата част на залата, където седи БСП, има гласуване с чужди карти, пише Дневник.

Тази сутрин по искане на ГЕРБ-СДС парламентът реши да включи второ изслушване за седмицата на премиера Кирил Петков. Този следобед по искане на ГЕРБ-СДС ще има извънредно заседание на Народното събрание, на което министър-председателят, министрите на отбраната и външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване ще бъдат изслушани за конфликта Русия – Украйна.

В петък сутринта пак по искане на бившите управляващи Кирил Петков ще бъде изслушан за резултатите от посещението си в Северна Македония.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X