https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАрестуваният на Богоявление бизнесмен осъди МВР

Арестуваният на Богоявление бизнесмен осъди МВР

Пълен обрат по случая в съда относно задържането на бизнесмена за скачането му за кръста в река Дунав. Никола Стоянов е спечелил дело на първа инстанция, в което се установява, че МВР нямат мотиви за задържането му.

Припомняме, че на 6 януари 2022 г. бизнесменът от Русе беше арестуван след скандал на ритуала за Богоявление, защото не е бил допуснат да скачи в река Дунав.

Пред русенски районен съд се установило, че МВР нямат никакви мотиви за задържането му, установени в заповедта за задържане. Органите на реда твърдeли, че бизнесмена не бил в списък с одобрени, но е скочил в река Дунав. Впоследствие обаче му съставят акт и го задържат за 24 часа затова, че не си бил представил личната карта. Съдът не приел тези обстоятелства и отменил заповедта, която била немотивирана и определя задържането от МВР като неправомерно.

От видеоклиповете се установява как бизнесменът повтарял само едно и също изречение: “Пуснете ме!”

Г-н Стоянов заявява, че не е осъществил никакво нарушение, което да води до неговото задържане от служителите на МВР. Бизнесменът бил учуден и възмутен, че полицаите го съборили на земята със сила и му сложили белезници, защото не се е съпротивлявал и нищо не налагало тези действия.

“Нали искаш лична карта, как да ти я дам като не ми пускаш ръцете? Много си глупав.”, казва Стоянов на един от полицаите, защото вече бил с белезници и нямало как да покаже документа си за самоличност.

Никола Стоянов констатирал, че полицаят е глупав и заявил пред съда, че си стои зад изречените от него думи.Той допълва още, че не е искал да обиди полицая, а да го квалифицира като такъв.

Бизнесменът се чудил, какви са тия полицаи, щом са на служба, а не знаят как работят законите и разпоредбите.

Никола Стоянов установява като парадокс системата, че органите на МВР излагат и унижават гражданите, само защото процесуално могат да го правят, но после не носели персонална отговорност.

Бизнесменът се надява полицаите да бъдат отстранени от МВР и заради това, че бил ритан и удрян от тях.

МВР е осъдено в Решение 62/26.01.22г. РРС да плати 500 лв. разноски по делото за първа инстанция, пише Дунав мост. Счита, че няма да бъде обжалвано решението тъй като са наясно, че заповедта е издадена и е незаконосъобразна и само ще имат още разноски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X