https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниМинистър влезе в килия за далавери

Министър влезе в килия за далавери

Хърватската полиция, по указание на Националната служба за борба с корупцията и организираната престъпност, извърши обиски в жилищата на вицепремиера Борис Милошевич и министъра на териториалното устройство, строителството и държавната собственост Дарко Хорват, както и на техните подчинени. Това съобщи държавната информационна агенция HINA, предаде БГНЕС.

Задържан е строителният министър. Той е откаран с полицейска кола в централата на службата за борба с корупцията и организираната престъпност в Загреб за разпит, след като полицията претърси къщата му в Доня Дубрава в северната хърватска Меджимурска област, допълва агенцията. Адвокатът му Владимир Терешак потвърждава ареста.

По непотвърдена информация от агенцията, която се позовава на неназовани източници, високопоставените служители могат да бъдат заподозрени в нарушения при отпускането на средства по програмата за развитие на предприемачеството и занаятите в региони, населени с национални малцинства.

Отбелязва се също, че освен Милошевич и Хорват, в списъка на проверяващите са държавният секретар на Министерството на регионалното развитие и фондовете на ЕС Велимир Жунац, началникът на отдела за спомагателни райони Катика Мишкович, асистентката на Хорват Ана Мандач и други лица.

По неофициална информация разследваното, което се води, е за отпускане на средства на малки и средни предприятия в райони с етнически малцинства. Има подозрения, че сумите не са били отпускани по определените критерии.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X