https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКирил Петков осъди решението на Путин за Донецк и Луганск

Кирил Петков осъди решението на Путин за Донецк и Луганск

“Осъждам решението на руския президент да признае Донецк и Луганск за независими републики. Продължаваме да подкрепяме териориалната цялост на Украйна, с нейните международно признати граници”. Това написа българският премиер Кирил Петков в профила си в Twitter като коментар на изявлението на Владимир Путин.

“Международното право трябва да се спазва. Ние, европейците, ще продължим да говорим в един глас в негова защита”, пише още Петков.

По-рано днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел обяви, че Брюксел ще предложи на министрите в Съюза да наложат санкции на Кремъл, ако руски военни нахлуят в Украйна. Борел добави, че санкциите ще засегнат и Беларус, ако от територията на тази страна или с нейно участие бъдат предприети действия срещу Украйна.

“Признаването на двете сепаратистки територии в Украйна е грубо нарушение на международното право, териториалната цялост на Украйна и миналите споразумения. ЕС и неговите партньори ще реагират с единство, твърдост и решителност в знак на солидарност с Украйна”, написа в “Туитър” председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X