https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияВластта опаса парламента с метална ограда

Властта опаса парламента с метална ограда

Правителството на Кирил Петков върна спомена от времето на Тройната коалиция и протестите на гражданите срещу нейното управление.

За първи път след протестите срещу кабинета на Орешарски през 2013 година българският парламент отново е опасан с метални огради, които разделят законодателния храм от народната любов, предава Епицентър.бг.

Заради очаквания в сряда протест на партия “Възраждане” премиерът Кирил Петков е издал нареждане българския парламент да бъде защитен с тежка ограда. Цялото простраство около Народното събрание в посока от Националната художествена академия до Българската академия на науките и към храма “СВ.Ал.Невски” ще бъде отцепено за гражданите.

Симптоматично е, че именно правителството на “Продължаваме промяната” , които дойдоха на власт на вълната на протести срещу тогавашните управляващи, днес, когато те са на власт, вдигат огради между себе си и недоволните граждани.

Вероятно от страх да не се повторят баталните сцени от първия протест на “Възраждане”, когато протестиращи пробваха да нахлуят в парламента, вътрешният министър Бойко Рашков е издал заповед за ограничаване достъпа до сградата на Народното събрание.

Пред Министерския съвет – в „триъгълника на властта“ – пък изникна отново палатката на майките на деца с увреждания и се опънаха плакатите „Оставка“.

Припомняме, че в сряда от 11:00 часа от партия „Възраждане“ организират протест. Основните им искания бяха свързани с отпадане на зеления сертификат. Преди дни Министерски съвет обяви, че документът ще отпадне на 20 март. От „Възраждане“ обаче обявиха, че искат пълно сваляне на маските и да се спре с тестването на децата в училищата.
Протестиращите също така искат незабавно преразглеждане на бюджета в частта, засягащата ковид мерките.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X