https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниНАТО активира план за защита на Източна Европа

НАТО активира план за защита на Източна Европа

НАТО активира план за защита на Източна Европа.

“Действията на Русия представляват сериозна заплаха за евроатлантическата сигурност и ще имат геостратегически последици. НАТО ще продължи да предприема всички необходими мерки, за да гарантира сигурността и отбраната на всички съюзници”, сочи официалната позиция на Алианса.

“Разгръщаме допълнителни отбранителни сухопътни, морски и въздушни сили в източната част на Алианса. Повишихме готовността на нашите сили, за да реагират на всякакви непредвидени действия”, допълват от НАТО.

“Руското нападение срещу Украйна е напълно неоправдано и непредизвикано, и го осъждаме възможно най-решително. Осъждаме и Беларус, че позволи това нападение, се допълва в текста. НАТО определя военните действия в Украйна като тежко нарушение на международното право, включително на Устава на ООН, което е в пълно противоречие с ангажиментите на Русия в Заключителния акт от Хелзинки, Парижката харта, Будапещенския меморандум и Основополагащия акт НАТО-Русия. Това представлява акт на агресия срещу независима мирна държава”, отбелязва НАТО.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X