https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРуската армия вече контролира и компресорни станции за пренос на газ

Руската армия вече контролира и компресорни станции за пренос на газ

Вече руската армия утсанови контрол и върху атомни електроцентрали в Украйна – работещата и най-голяма в Европа „Запорожие“ и консервираната „Чернобил“

Руски военни сили са на територията на повече от една компресорна станция в страната. Това съобщи операторът на газопреносната мрежа в Украйна, предаде “Ройтерс”.

Призоваваме военните сили незабавно да напуснат територията на компресорните станции и да спрат да се опитват да повлияят на операциите на газотранспортната система, се посочва в изявление на оператора.

Намесата в технологични процеси на операциите на газотранспортната система създава значителни рискове за сигурността на продължаващото транспортиране на газ за потребителите в Украйна и Европа, според оператора.

Вече руската армия утсанови контрол и върху атомни електроцентрали в Украйна – работещата и най-голяма в Европа „Запорожие“ и консервираната „Чернобил“.

Има реална опасност за транзита на газови потоци за Европа заради присъствието на руски военни сили на територията на компресорните станции в Украйна, заяви шефът на оператора на газотранспортната система на Украйна Серхий Макогон.

Има реална опасност за газовия транзит, каза той пред Ройтерс в телефонен разговор, без да дава допълнителни подробности.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X