https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПетков: Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия от режима на Путин

Петков: Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия от режима на Путин

“Хибридните атаки не са някакъв мираж. Има сериозни инвестиции в съобщения и новини, които непрекъснато се опитват да разклатят, не само у нас, но и в Европа и по целия Източен фланг”, заяви премиерът Кирил Петков на началото на Годишната среща на бизнеса с властта.

“Това, което се случи на Шипка – може би е случайност, но на 1 март „Възраждане“ имаше двучасова среща с Митрофанова (посланика на Руската федерация у нас – бел. Ред.) За какво си говореха – за култура, за Пушкин”, попита реторично министър-председателят.

“И отивайки на паметника имаше тълпа от 2000 души, не за да хвърлят топки, а за да сигурни, че българското правителство няма да поднесе букети на Паметника на Шипка. Не ни беше страх, но се качихме и сложихме букетите. Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия – на база култура, приятелство и пропаганда през годините. Имам много приятели в Москва и на много места в Русия. Това не е същото с режима на Путин. Аз затова исках да коленича на Шипка, защото руски войни са оставили своите кости там”, подчерта Петков.

Премиерът за пореден път разкритикува подготовката на страната ни за подобна ситуация и допълни, че правителството е успяло да пренастрои системата:

„Какво прави правителството? Тази система никога не е приемала по 2000-3000 човека на ден и предишният модел беше – дайте да ги вкараме в едни лагери, да ги заключим и ще го мислим във времето и ще ги обработваме по 30 човека на ден. А тук имаме майки с деца, бягащи от война“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X