https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГЕРБ: Ако ще арестувате наши депутати кажете, за да си приготвят топли...

ГЕРБ: Ако ще арестувате наши депутати кажете, за да си приготвят топли дрехи

“Има ли някаква връзка незаконният арест на “Рашковото МВР” със видеоконферетната среща на Борисов и Порошенко?”

Това попита Десислава Атанасова от ГЕРБ – СДС по време на брифинг в Народното събрание, предаде DarikNews.bg

“Българските граждани писаха тройка на аматьорите за 100 дни управление. Най-сериозният провал, заедно с провалите в икономика, енергетика, инфлация, външна политика, е провалът на Рашков и Рашковото МВР. Над 60% от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия. Това се потвърди и от българския съд, който отказа изобщо да разглежда протоколите от дейността на Рашковото МВР и категорично заяви, че действията на МВР са незаконни, нелегитимни и извършени от некомпетентен орган”, категорична беше Атанасова.

“Управляващото мнозинство отхвърли нашето искане за изслушване на свидетеля временно изпълняващ длъжността – така наречен просто Киро, тук в пленарна зала. Именно той е основен двигател на тази некомпетентна и импотентна операция. Бих искала да акцентирам и кога се случи тя. Тя се случи в деня, в който Бойко Борисов се срещна онлайн във видеоконферетна връзка с бившия президент Порошенко. Тук въпросът става доста по-сложен, а той е има ли някаква връзка незаконният арест на Рашковото МВР с деня на срещата във видеоконферетна връзка с бишвия президент Порошенко, със заявката на ангажираност на нашата ПГ с подкрепа за Украйна и със заявката, че ГЕРБ – СДС в 47-ото НС ще декларира и ще настоява за такава подкрепа. На тези въпроси кой ще отговори? Ние подозираме, че много сериозна такава причинно-следствена връзка има. Надявам се, че съвсем скоро това ще стане ясно и на българските медии и на цялото ни общество”, заяви Атанасова.

“Различни медии вадят различни списъци от народни представители, които ще бъдат задържани. Не знам дали е истина или не. Ние много се надявахме днес г-н министър-председателят да уважи българския парламент, което за съжаление не се случи”, каза от своя страна Томислав Дончев. Той заяви, че той е трябвало да уведоми народните представители кои ще бъдат арестувани, за да си пратят децата по бабите и дядовците и да си подготвят топли дрехи.

На въпрос дали ще поискат вот на недоверие на правителството, Дончев отговори: “Какви ще са парламентарните ни реакции, ще разберете съвсем скоро. Вот на недоверие със сигурност е необходим. Ако правителството заслужава вот на недоверие, това на първо място е икономическата политика”. Според него от това страдат всички хора. “Ако трябва ние да внасяме вот на недоверие, той ще бъде по тази тема”, подчрта Дончев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X