https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСъветниците на ГЕРБ в Русе защитиха с декларация Борисов от "произвола"

Съветниците на ГЕРБ в Русе защитиха с декларация Борисов от “произвола”

Групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Русе  остро осъди с декларация арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

“През последната седмица сме свидетели на безпрецедентно нарушаване на фундаментални принципи на Българската Конституция, на българското законодателство и на европейските демократични ценности. Извършените на 17 март арести на бившия премиер и настоящ лидер на най-голямата опозиционна партия ГЕРБ Бойко Борисов, заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия шеф на правителствената пресслужба, Севделина Арнаудова, които 24 часа по-късно бяха пуснати, буквално взривиха политическата сцена у нас. Те са сериозна индикация за целенасочена репресия”, заяви Наталия Кръстева, която прочете декларацията на групата.

“Методите на работа на силовите структури, наложени от политическото ръководство ни връщат към мракобесните времена на комунизма. Нивата на престъпността гонят тези от 90-е години. И тази несигурност все повече се вижда от много български граждани”, продължи тя.

“Историята не познава друг случай, в който премиерът да привика в кабинета си разследващи полицаи, да се самопредлага за свидетел по разследване, в което той не е страна, но пък е заинтересован да се саморазправи с лидера на опозицията. С какви правомощия българският министър-председател контролира, коментира и дори ръководи заедно с политическия ръководител на МВР дадено разследване”, пише още в декларацията.

“Уважаеми колеги, случващото се в момента е безпрецедентен политически натиск – незаконен и в противоречие на всякакви европейски ценности и норми. Въпросите, които все още витаят в общественото пространство са: Не беше ли това кризисен ПР на провалящото се правителство? Активно мероприятие или правосъдие? Какви по-дълбоки проблеми се опитват да прикрият управляващите, измествайки фокуса на общественото внимание? Точната дума, характеризираща действията на управляващите, е „произвол”. Такова е всяко действие, извършено срещу български гражданин, в нарушение на закона. И няма значение кой е този гражданин, защото когато това се превърне в начин на функциониране на държания апарат, никой не е в безопасност! Под заплаха е върховенството на правото и правата не само на членове и симпатизанти на опозиционни политически партии, но и на всеки човек, дръзнал свободно да изрази своята позиция, която е в противовес с тази на управляващите.
Остро осъждаме всяко действие на политическа репресия и политически полицейски произвол”, заяви Кръстева.

“Тъжно е, че на фона на трагичните изпитания за Свободния свят и демокрацията страната ни днес изглежда жалка, объркана и неспособна да функционира като правова държава от ЕС. И така ще бъде, докато е в плен на безвремието на фалшивата промяна. От високата трибуна на Общински съвет-Русе заявявам, че: Нас не ни е страх”, категорични са от ГЕРБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X