https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПетков след разпита: Горанов е в основата на всичко, което ме притеснява

Петков след разпита: Горанов е в основата на всичко, което ме притеснява

Повече от два часа продължи разпитът на Кирил Петков в Софийската градска прокуратура. Премиерът бе призован като свидетел по делото за изнудване на Васил Божков. След излизането си от сградата на обвинението той посочи, че е разказал много подробно и е дал същата информация и сведения, както и първия път.

„Има няколко неща, които мен лично ме притесняват. Първото е докладът на АДФИ, където има ощетяване на бюджета с над 550 млн. Това е на база истински доклад”, коментира той.

„Отделно – като говоря за третия доклад, който беше издаден от МФ, където под същия министър – Горанов, одитната агенция, която трябва да одитира всички евросредства, по някакъв начин е проспала или не е видяла, че в много от общините имаме концентрация на над 90% със само един изпълнител на европроекти”, допълни Петков.

Това беше втори разпит на Петков, след като според държавното обвинение първоначалният няма правна стойност, тъй като е даден пред разследващ полицай, а не пред следовател.

Миналата седмица повторно бяха разпитани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът на кабинета „Борисов” Севделина Арнаудова. На 17 март тримата бяха задържани за 24 часа, но след това бяха освободени без повдигнати обвинения.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X