https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОрлин Дяков видя политика в провала си на конкурса за директор на...

Орлин Дяков видя политика в провала си на конкурса за директор на театъра

Директорът на русенския драматичен театър Орлин Дяков с пресконференция по повод проведения конкурс за директор на културната институция в Русе

По неофициална информация конкурсът е спечелен от режисьора Боян Иванов, пише Дарик радио.

Орлин Дяков обаче е подал възражение срещу процедурата на провеждане на препитването. Той заяви, че има подадени общо 6 възражения от общо 9 проведени конкурси. Според него има много нарушения, едно от които е отварянето на плика с концепцията и с автобиографията на кандидата пред цялата комисия. Освен това предвидените 10 минути за изслушване не са били спазени за всички явили се, тоест неговите конкуренти са имали повече време и за отговаряли на повече въпроси, за да защитят концепцията си. Орлин Дяков твърди също, че не е било прозрачно даването на оценки от членовете на комисията.

„Аз не съм партийно назначение, първият конкурс на който се явих беше по времето на Пламен Орешарски”, заяви Дяков, който е общински съветник от ГЕРБ.

И допълни: „Не съм венчан за този театър, всяко начало си има край, но не искам да е по този грозен начин. Преизпълнили сме плана си, финансовото състояние на театъра е отлично, имаме редица номинации и ако не съм вече директор ще оставя един подреден театър”, обяви още той.

Орлин Дяков изрази надежда, че процедурата по избор на директор може да бъде спряна, но в същото време заяви, че при евентуален нов конкурс не е сигурен дали ще се яви отново.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X