https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДепутатите ще се излежават 10 дни заради Великден

Депутатите ще се излежават 10 дни заради Великден

Народното събрание ще има великденска ваканция, решиха депутатите в началото на днешното пленарно заседание.

След прегласуване депутатите не подкрепиха внесеното от ГЕРБ-СДС проекторешение за отмяна на великденската ваканция на Народното събрание. Предложението на ГЕРБ-СДС подкрепиха само един депутат от „Продължаваме промяната“ и 6-има от „Има такъв народ“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова се обърна към колегите си, предполагайки, че сигурно са изморени, но отбеляза, че в дневния ред на обществото има важни за решаване теми като ставките на ДДС за хляб, плодове и зеленчуци и темата за РС Македония.

„Всички искаме да бъдем с близките на великденските празници, но можем сряда, четвъртък и петък да заседаваме, както и утре да проведем редовния парламентарен контрол”, посочи тя.

Йордан Цонев от ДПС заяви от трибуната, че подобни предложения имат популистки мотиви.

„Рейтингът на парламента няма да се вдигне с отмяна на ваканцията. Да се отнасяме сериозно към институцията, в която се кълнем и всички говорим как ще възстановим парламентаризма. Цяла година три парламента вече отменят ваканциите, които са традиция в българското Народно събрание с популистки мотиви“, заяви депутатът от ДПС.

Така депутатите ще се завърнат отново на работа чак на 4 май.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X