https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗащо е барикадиран новоремонтираният път Русе - Кубрат?

Защо е барикадиран новоремонтираният път Русе – Кубрат?

Дългоочакваният ремонт на пътя Русе – Кубрат зарадва за кратко шофьорите, които го използват редовно. Въпреки че официално трасето не е пуснато в експлоатация, то бе отворено за движение и автомобилите най-после можеха да се движат по нормален асфалт. Преди около две седмици обаче пътят в участъка край Тетово бе затворен с бетонни прегради и водачите вече са пренасочвани по лунния пейзаж от дупки.

Обяснение защо са поставени бетонните блокове не дава никой. Неофициално се говори, че е направено умишлено от фирмата изпълнител „Автомагистрали Черно море“ от Шумен, която от година чака АПИ да ѝ плати близо 28 млн.лв. По този начин тя иска да накара държавата да се издължи, като предизвиква недоволството на преминаващите шофьори.

Хората споделят, че е изключително неприятно да шофират по разбития заобиколен участък, защото трошат колите си, а в същото време плащат за винетки. Казват, че не са виждали отдавна работници и техника, която да ремонтира, за да има причина обновеният участък да бъде затворен, предава Русе медиа.

Ремонтът на пътя Русе-Кубрат бе разделен на два лота – на територията на Русенска и на Разградска област, като и на двата лота работеше шуменския клон на „Автомагистрали Черно море“. По договор дейностите трябваше да приключат около месец юли 2021 г. , но закъсняха с около 3 месеца. Към момента обаче целият път и в двата си лота няма приет Акт 16 и официално пътят не е готов. Но пък временната организация на движение бе премахната и бе въведена постоянна, за да се ползва обновеното трасе.

До момента, когато бетонните барикади затвориха участъка край Тетово и цялото движение бе пренасочено по стария опасен път към каменната кариера, който, освен с дупки, е осеян и с множество завои и проблемна мостова конструкция. Парадоксално е, че по време на ремонта на целия път нито за миг не е спирано движението, а имаше поетапно пропускане с изчакване. А сега готовият път е затворен неизвестно официално от кого и защо.

Отговори какво точно се случва на пътя Русе-Кубрат и дали има допуснати нарушения от фирмата изпълнител биха могли да дадат няколко институции, ако решат да направят проверка. Това са Агенция „Пътна инфраструктура“, която е възложител на ремонта, и областните управители на Русе и Разград.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X