https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияВасилев свиква извънреден Коалиционен съвет заради еврото

Василев свиква извънреден Коалиционен съвет заради еврото

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев свиква извънреден експертен съвет на управляващата коалиция. Експерти на четирите партии във властта ще обсъдят Националния план за въвеждане на еврото. Припомняме, че темата вече предизвика напрежение в управляващата коалиция.

„Антиинфлационните мерки, които са изключително важни. Често се организират такива експертни съвети. Нормално е да бъде направен такъв. Страната ни трябваше да покрие критериите за приемане на еврото през 2009 г. Тогава трябваше да влезем в еврозоната. Закъсняхме много. „Демократична България” има много ясна позиция по отношение на еврото от доста години насам. Дали България ще успее да покрие критериите, дали ЕС ще направи изключения са дълги теми. През 2022 г. това ще бъде сложно”, каза Ивайло Мирчев от „Демократична България” преди съвета.

„Записано е, че влизането ни в еврозоната ще стане след направен анализ на ситуацията. Тази среща е задължителна. Сегашният формат е добра, първа крачка”, каза Владислав Панев от „Демократична България”.

Според Искрен Митев темата за влизането на България в еврозоната ще бъде обсъдена в парламента.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X