https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКостадинов определи името на вицепрезидента на САЩ като "животинско"

Костадинов определи името на вицепрезидента на САЩ като “животинско”

По време на декларация от трибуната на Народното събрание председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов сбърка името на вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Нарече я “Камила Харис” и след като председателят на Народното събрание Никола Минчев (“Продължаваме промяната”) му обърна внимание, че името е друго, Костадинов отвърна: “Какво беше то? Камала? Бъркам ги животинските имена понякога”.

Минчев два пъти му направи забележка, че от парламентарната трибуна не може да се казват обиди. Уж грешката на Костадинов беше направена по време на изказване, критикуващо посещението на министър-председателя Кирил Петков в Съединените щати, където той договори доставки на втеченен газ, по-евтин от този на “Газпром”.

Според Костадинов срещите на премиера в САЩ са на ниско ниво, а разговорът с вицепрезидента Камала Харис бил набързо. Без да се позовава на каквито и да било източници, използвайки общата формулировка “говори се”, Костадинов каза, че посещението на Петков в щатите “не е с цел решаване на газовия въпрос, който няма как да бъде решен с доставки на втечнен газ от Съединените щати, поне не в близко бъдеще, а по-скоро е свързано с инструктаж по отношение на българските политики за Македония”.

Костадинов пропусна да отбележи многократно повтаряната заявка от Кирил Пеков, че парламентът ще гласува решението на България за ветото срещу начало на преговорите за присъединяване към Европейския съюз.

Днешното (сряда, 11 май) изказване на Костадинов не е първата демонстрация на неуважение към висши държавни представители и дипломати. В края на март председателят на парламента Никола Минчев, а в последствие и посланиците на страните от Европейския съюз критикуваха публикация във “Фейсбук” на депутата от “Възраждане” Елена Гунчева. На 18 март тя написа в своя профил: “Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет”, ако управляващите решат да изпратят военна помощ на Украйна. В текста на Гунчева има две съществени неточности: правителството отказва военна подкрепа за Украйна и цитираните от депутата на “Възраждане” оръжия се наричат “високоточни”, а не “високоточкови”.

“Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата”, пише още Елена Гунчева, имайки вероятно предвид, че има готовност да посочи какъв е адресът в София на посолството на САЩ с посланик Херо Мустафа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X