Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
НачалоИзбрано от редактораКошмарът продължава: ВиК ще разкопава още над 90 улици в Русе

Кошмарът продължава: ВиК ще разкопава още над 90 улици в Русе

Започват строително-монтажни работи на обект „Реконструкция на ВиК мрежи в гр. Русе; Етап II“, съобщават от ВиК в Русе.

В техническия проект е заложена реконструкция на водопроводи с дължина 32 км в гр. Русе по над 90 улици. Освен реконструкцията на водопроводи, е предвидено изграждането на система за повишаване на налягането в помпена станция „Здравец“, както и изграждане на 1249 бр. сградни водопроводни отклонения. Изпълнител на договора за инженеринг за строителния обект е ДЗЗД „ВиК Средна Кула 2019“, а целта на инвестицията е да се подобрят условията на питейно-битовото водоснабдяване, намаляване на водозагубите, както и повишаване на надеждността на водоснабдителните системи.

Договорът, сключен с ДЗЗД „ВиК Средна Кула 2019“, е последният от договорите за инженеринг по проекта, във връзка с който започва изпълнението на строителни дейности, като в момента се извършват изкопни работи по бул. „Родина“ в отсечката от ул. „Мадарски конник“ до ул. „Митрополит Григорий“. Участъкът ще бъде затворен за движение на МПС.

От ВиК – Русе призовават гражданите на Русе да проявят разбиране и търпение, тъй като предстои работа по десетки улици. Това неминуемо ще доведе до неудобства, свързани с въвеждането на временна организация и безопасност на движението по време на строителството и по-чести планови спирания на водоподаването.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X