https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСпортният министър: Красен Кралев ще влезе в затвора

Спортният министър: Красен Кралев ще влезе в затвора

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев ще е първият от последното правителство на ГЕРБ, който ще влезе в затвора. Това индиректно заяви настоящият спортен министър Радостин Василев в предаването на Сашо Диков “ЕвроДикоф” по телевизия “Евроком”.

Макар да не спомена конкретно име, Василев ясно даде да се разбере, че говори за предшественика си, оглавявал ММС в два мандата (2014-2017 и 2017-2021 г.):

“Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър. Независимо от това, че сега няма прокуратура, неговото положение е неспасяемо. По линия на злоупотреби… Неспасяемо е. Ако в “Автомагистрали” има как да се измъкнат, при мен няма как да стане това. Той има сайтове. Мисли си, че като поръчва да се пише срещу мен, нещо ще промени. Напротив! Аз този мач го играя от 15 години с футбола и със спорта. Знам им маниерите. Не! Този спортен министър ще бъде съвсем скоро арестуван. За редица действия – от безстопанственост до неизгодни сделки. Неизгодни договори за държавата. Побиват го тръпки от мисълта. Може до Горанов да не стигнат, Бойко Борисов го арестуваха за 24 часа… Но тук аз съм се заел да установя какво е направено и по мои предварителни оценки, дал съм естествено всичко на органите, няма спасение. Ако има държава и минимална справедливост, този човек не може да бъде в Народното събрание, той не може да се разхожда свободно по улиците.”

По свой адрес министърът от квотата на ИТН в кабинета на четворната коалиция заяви:

“Аз знам какво правя и кой съм. Не съм анонимен пингвин, появил се в ММС, без да знае защо е там. Аз съм един от най-неприятните на статуквото министри. Нищо не може да ме отклони от пътя да се спазва законът. Има агресивни методи на атаки, натиск към мен от страна на определени хора. Даже сутринта са ми разлепили плакати из София, на които пише: “Убиецът на спорта”. Едни медии, удобни на предишното управление, са го публикували. Мачът е неравен за тях, защото ще го загубят. Няма шанс да продължи това, което е било. Тези хора, които финансират тези неща, не могат да се справят с мен. Не могат да се договорят с мен. И това ги кара да правят такива жалки опити. Нищо не може да ме уплаши и да ме отклони от това, което съм решил да направя.”

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X