https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноРусенец ще представи България на еврофорум в Брюксел

Русенец ще представи България на еврофорум в Брюксел

Пианистът от Русе Николай Димитров ще представя България на форума „DiscoverEU и културата“, който ще се проведе на 25 май в Брюксел.

Инициативата е на Европейската комисия и е посветена на Европейската година на младежта 2022.

20-годишният студент в Консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген, Нидерландия, бе избран да бъде един от 10-имата младежи, които се занимават с изкуство. Той участва като един от посланиците на DiscoverEU – част от програма на Европейския съюз, чрез която млади европейци опознават Европа от собствен опит чрез безплатно пътешествие.

Предвид популярността на посещенията на обекти на европейското наследство и културните събития по време на пътуванията DiscoverEU, еврокомисарят по „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младежи“ Мария Габриел и ГД „Образование и култура“ предвиждат подобряване на културните възможности за младите хора. Затова на форума в Брюксел младите хора ще обменят идеи, с които да се подобри културния опит като част от пътуването, предава Русе медиа.

Те ще участват в дискусионни групи и панел на високо ниво с комисар Мария Габриел и Сабине Верхайен, член на Европейския парламент и председател на комисията по култура и образование.

Европейската година на младежта е инициатива, която има за цел да насърчи възможностите за младите хора и им предлага платформа за споделяне на своята визия и идеи. В светлината на това Европейската комисия одобрява водещата дейност „Младежта открива културата благодарение на DiscoverEU през 2022 г.“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X